Η ημέρα της επέμβασης

 

Αγαπητοί μας φίλοι,
τα πάντα είναι έτοιμα για τη σημαντική αυτή ημέρα!

½ ώρα πριν…
την επέμβαση θα είστε κοντά μας στο προγραμματισμένο σας ραντεβού που θα σας δώσει τη δυνατότητα να διορθώσετε την όρασή σας και να απαλλαγείτε από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής. Στο χρόνο αυτό θα γίνουν κάποιες επιπλέον μετρήσεις, θα εξοικιωθείτε με το περιβάλλον και θα έχουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να απαντήσουμε με άνεση σε τυχόν απορίες σας της τελευταίας στιγμής.

Την ημέρα αυτή σας προτείνουμε να είστε άνετα ντυμένοι και εάν θέλετε να έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα. Σας παρακαλούμε να θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να φοράτε άρωμα και ειδικότερα οι γυναίκες να μην έχετε μακιγιαρισθεί.

5 λεπτά πριν…
μπείτε στην αίθουσα του χειρουργείου θα σας δώσουμε να φορέσετε τον ιματισμό που απαιτείται προκειμένου να διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες αποστείρωσης και αμέσως μετά θα σας οδηγήσουμε στην αίθουσα του χειρουργείου.

στη διάρκεια της επέμβασης…
θα είστε άνετα ξαπλωμένοι σε μία χειρουργική καρέκλα και πριν ξεκινήσει η διαδικασία θα ενσταλάξουμε στο μάτι σας σταγόνες αναισθητικού κολλυρίου που θα σας προστατέψουν από τον πόνο.

Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και συνεχώς ελεγχόμενη. Σε κάθε κίνηση του ματιού σας το μηχάνημα ακολουθεί την κίνηση ή σταματά αυτόματα το laser. Σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης, ο γιατρός μας θα σας ενημερώνει για το κάθε βήμα της διαδικασίας ώστε σε καμία περίπτωση να μην αισθανθείτε ανησυχία.

αμέσως μετά την επέμβαση…
στην αρχή θα βλέπετε πολύ καλύτερα από ότι βλέπατε πριν, χωρίς τα γυαλιά σας ή τους φακούς επαφής. Ίσως έχετε μία θαμπάδα – σαν να «κοιτάτε μέσα από νερό». Είναι φυσιολογικό για τις πρώτες ώρες και δε θα πρέπει να σας ανησυχήσει.
Θα σας οδηγήσουμε στην αίθουσα μετεγχειρητικής αναμονής όπου θα παραμείνετε για περίπου μισή ώρα με τα μάτια κλειστά. Θα σας δώσουμε οδηγίες μαζί με τα κολλύρια που θα σας χρειασθούν για τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες και θα προγραμματίσουμε το ραντεβού σας για την επόμενη ημέρα. Τέλος, πριν φύγετε ο γιατρός θα ελέγξει τα μάτια σας και την όρασή σας.

Η γνώμη σας
Περισσότερα