Η διάγνωση του Διαβητικού Οιδήματος της Ωχράς Κηλίδας

 

Η διάγνωση του Διαβηικού Οιδήματος της Ωχράς Κηλίδας

Εάν έχετε διαγνωστεί με διαβήτη, θα πρέπει να μην ξεχνάτε τον ετήσιο οφθαλμολογικό έλεγχο. Εάν ο οφθαλμίατρος που σας παρακολουθεί υποψιάζεται Διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας, θα υποβληθείτε σε μια σειρά εξετάσεων:

Εξέταση οπτικής οξύτητας
Η συγκεκριμμένη εξέταση χρησιμοποιεί οφθαλμολογικό πίνακα για να μετρήσει την ποιότητα της όρασής σας σε διαφορετικές αποστάσεις.

Οφθαλμολογική εξέταση με μυδρίαση
Αφού ρίξουμε μυδριατικές σταγόνες στο μάτι σας που διαστέλλουν την κόρη, ο οφθαλμίατρος θα δει στο εσωτερικό του ματιού σας χρησιμοποιώντας έναν ειδικό μεγενθυτικό φακό έτσι ώστε να εξετάσει τον αμφιβληστροειδή και το οπτικό νεύρο για σημεία βλάβης.

Τονομέτρηση
Θα μετρηθεί η πίεση των ματιών σας

Τομογραφία οπτικής συνοχής (ΟCT)
Με τη συγκεκριμμένη εξέταση θα ληφθούν απεικονίσεις του αμφιβληστροειδούς. Η εξειδικευμένη αυτή εξέταση αποτελεί σημαντικό εργαλείο διάγνωσης των αμφιβληστροειδικών παθήσεων με σκοπό την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπισή τους.

Αγγειογραφία φλουορεσκεϊνης
Θα ενεθεί στο μπράτσο σας μια ειδική χρωστική και θα ληφθούν εικόνες καθώς θα διέρχεται η χρωστική από τα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς. Η συγκεκριμμένη εξέταση βοηθά στον εντοπισμό τυχόν αιμοφόρων αγγείων που παρουσιάζουν διαρροή.

Έγχρωμη φωτογραφία βυθού
 Η συγκεκριμμένη εξέταση χρησιμοποιεί ειδικό μικροσπόπιο, προσαρμοσμένο σε ειδικά σχεδιασμένη κάμερα, η οποία φωτογραφίζει την εσωτερική επιφάνεια του οφθαλμού, συμπεριλαμβανομένου και του αμφιβληστροειδους.

Η γνώμη σας
Περισσότερα