Η διάγνωση της απόφραξης φλέβας αμφιβληστροειδούς

 

Η διάγνωση της απόφραξης φλέβας αμφιβληστροειδούς

Εάν έχετε παράγοντες κινδύνου για απόφραξη φλέβας αμφιβληστροειδούς θα πρέπει να μην ξεχνάτε τον τακτικό οφθαλμολογικό έλεγχο. Εάν ο οφθαλμίατρος υποψιαστεί απόφραξη φλέβας αμφιβληστροειδούς, θα υποβληθείτε σε μια σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων στις οποίες περιλαμβάνονται οι ακόλουθες:

Εξέταση οπτικής οξύτητας
Με αυτήν ο οφθαλμίατρος θα μετρήσει την ποιότητα της όρασής σας σε διαφορετικές αποστάσεις.

Οφθαλμολογική εξέταση με μυδρίαση
Αφού ρίξουμε μυδριατικές σταγόνες στο μάτι σας που διαστέλλουν την κόρη, ο οφθαλμίατρος θα δει στο εσωτερικό του ματιού σας χρησιμοποιώντας έναν ειδικό μεγενθυτικό φακό έτσι ώστε να εξετάσει τον αμφιβληστροειδή και το οπτικό νεύρο για σημεία βλάβης.

Τονομέτρηση
Θα μετρηθεί η πίεση των ματιών σας

Τομογραφία οπτικής συνοχής (ΟCT)
Με τη συγκεκριμμένη εξέταση θα ληφθούν απεικονίσεις του αμφιβληστροειδούς. Η εξειδικευμένη αυτή εξέταση αποτελεί σημαντικό εργαλείο διάγνωσης των αμφιβληστροειδικών παθήσεων με σκοπό την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπισή τους.

Αγγειογραφία φλουορεσκεϊνης
Θα ενεθεί στο μπράτσο σας μια ειδική χρωστική και θα ληφθούν εικόνες καθώς θα διέρχεται η χρωστική από τα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς. Η συγκεκριμμένη εξέταση βοηθά στον εντοπισμό τυχόν αιμοφόρων αγγείων που παρουσιάζουν διαρροή.

Έγχρωμη φωτογραφία βυθού
 Η συγκεκριμμένη εξέταση χρησιμοποιεί ειδικό μικροσπόπιο, προσαρμοσμένο σε ειδικά σχεδιασμένη κάμερα, η οποία φωτογραφίζει την εσωτερική επιφάνεια του οφθαλμού, συμπεριλαμβανομένου και του αμφιβληστροειδους.

 

Η γνώμη σας
Περισσότερα