Οφθαλμολογικού ckeck-up

 

Η υγεία των ματιών μας σίγουρα αξίζει την καλύτερη φροντίδα μας. Ο τρόπος που ζούμε, η ικανότητά μας να εργαζόμαστε, να οδηγούμε το αυτοκίνητο, να διαβάζουμε και τόσες άλλες καθημερινές δραστηριότητες εξαρτώνται από την καλή υγεία των ματιών μας.

Ενας πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος (check-up),ο οποίος περιλαμβάνει όχι μόνο τη μέτρηση της όρασής μας αλλά και την αξιολόγηση της γενικότερης υγείας των ματιών μας με σκοπό τη διάγνωση τυχόν οφθαλμολογικών προβλημάτων, είναι απαραίτητος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι πολλές φορές στον οφθαλμολογικό έλεγχο αποκαλύπτονται τα πρώτα σημάδια από ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η αρτηριοσκλήρωση, η σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α. Η έγκαιρη διάγνωση αυτών των προβλημάτων οδηγεί στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους με την κατάλληλη αγωγή, φαρμακευτική ή χειρουργική.

Στο “ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ” λειτουργεί τμήμα πλήρους οφθαλμολογικού ελέγχου- check-up κατά τον οποίο οι οφθαλμίατροί μας θα ελέγξουν με τα πιο σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα τη συνολική υγεία των ματιών σας, θα διαγνώσουν τυχόν προβλήματα και θα σας προτείνουν την κατάλληλη αγωγή.

Οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθείτε εξαρτώνται από την ηλικία, το χρόνο της τελευταίας επίσκεψής σας στον οφθαλμίατρο, το ατομικό και κληρονομικό σας ιστορικό και άλλους παράγοντες.

Tα στοιχεία που θα προκύψουν από τις επιμέρους εξετάσεις ενός οφθαλμολογικού check-up θα αξιολογηθούν από τους ιατρούς του κέντρου μας. Αν τα αποτελέσματα του check-up οδηγήσουν στη διάγνωση κάποιου οφθαλμολογικού προβλήματος, τότε είτε θα σας δοθεί φαρμακευτική αγωγή είτε θα σας προταθεί να γίνουν κάποιες επιπλέον διαγνωστικές εξετάσεις ή θεραπεία με laser ή τέλος θα συστηθεί χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εάν τα αποτελέσματα του οφθαλμολογικού ελέγχου αναδείξουν την ύπαρξη διαθλαστικού προβλήματος (μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού), αυτό θα διορθωθεί είτε με τη χορήγηση γυαλιών ή φακών επαφής είτε με την πιο σύγχρονη και τελευταίας γενιάς χειρουργική αντιμετώπιση με Εxcimer Laser.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θυμάστε ότι το οφθαλμολογικό check-up αποτελεί το καλύτερο μέτρο πρόληψης για την υγεία των ματιών σας. Στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι φροντίζουν γι’ αυτό!

 

Η γνώμη σας
Περισσότερα