Επέμβαση γλαυκώματος

Σκοπός της χειρουργικής επέμβασης του γλαυκώματος είναι να δημιουργηθεί μία οπή για την αποχέτευση του ενδοφθάλμιου υγρού. Αν και μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, συνήθως εφαρμόζεται όταν αποτύχει η φαρμακευτική και η αγωγή με Laser. Για αρκετό διάστημα μετά την επέμβαση θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κολλύρια προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μόλυνσης και oιδήματος. Επιπλέον, οι τακτικές επισκέψεις στον οφθαλμίατρο είναι ιδιαίτερα σημαντικές ιδίως τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Σε ορισμένους ασθενείς η χειρουργική αντιμετώπιση είναι αποτελεσματική και σε ποσοστό 80-90% η πίεση του οφθαλμού μειώνεται. Αν όμως το άνοιγμα στο εξωτερικό άκρο της ίριδας κλείσει και πάλι, τότε μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση.

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η επέμβαση του γλαυκώματος μπορεί να περισώσει μόνο την όραση που έχει απομείνει και όχι να τη βελτιώσει ενώ ακόμη υπάρχει η πιθανότητα αυτή να μειωθεί και κάτω από το επίπεδο που ήταν προ της επέμβασης.

Στο ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ λειτουργεί Τμήμα Γλαυκώματος για τη διάγνωση και τη χειρουργική αντιμετώπιση του γλαυκώματος. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να ενημερωθείτε αναλυτικά.

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την κατηγορία. Εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.


Βασ. Σοφίας 64
2ος όροφος 
115 28 Αθήνα

Τ : 210 72 47 103
F : 210 72 31 221

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

find us facebookfinde us google maps

contact-p

endpage

Image Map