Πλαστική Χειρουργική των Βλεφάρων

Η χειρουργική των βλεφάρων αφορά τις παθήσεις των βλεφάρων όπως: τη βλεφαρόπτωση, το εντρόπιο ή εκτρόπιο, τους όγκους των βλεφάρων, το βλεφαρόσπασμο και το λαγόφθαλμο.

  • Η βλεφαρόπτωση είναι η πάθηση κατά την οποία ο ασθενής δυσκολεύεται να ανυψώσει τα βλέφαρά του. Η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, αφού η βλεφαρόπτωση μειώνει το οπτικό πεδίο δημιουργώντας προβλήματα στις καθημερινές δραστηριότητες (π.χ. στην οδήγηση). Υπάρχουν όμως και αισθητικά ενοχλήματα αφού ακόμα και περιορισμένη βλεφαρόπτωση δημιουργεί μια ασυμμετρία των βλεφάρων ή δίνει την εντύπωση ότι το άτομο είναι κουρασμένο ή νωθρό. Η βλεφαρόπτωση μπορεί να είναι συγγενής ή επίκτητη. Η συγγενής βλεφαρόπτωση εμφανίζεται με τη γέννηση του παιδιού ενώ η επίκτητη δημιουργείται αργότερα στη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Η θεραπεία γίνεται συνήθως με χειρουργική επέμβαση στους μυς που ανυψώνουν τα βλέφαρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η επέμβαση γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να μείνει ο ασθενής στο νοσοκομείο και η ανάρρωση είναι γρήγορη.
  • Το εντρόπιο ή το εκτρόπιο είναι παθήσεις κατά τις οποίες το βλέφαρο γυρίζει προς τα μέσα (εντρόπιο) ή προς τα έξω (εκτρόπιο). Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει έντονος ερεθισμός στο μάτι ενώ εάν η διάγνωση και η αντιμετώπισή τους δεν είναι έγκαιρη μπορεί να προκληθούν σοβαρές βλάβες του κερατοειδή. Στην περίπτωση τόσο του εντροπίου όσο και του εκτροπίου, η χειρουργική επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και η ανάρρωση είναι γρήγορη.
  • Στις περιπτώσεις των όγκων στα βλέφαρα, η έγκαιρη και άμεση αντιμετώπισή τους δίνει λύση στο πρόβλημα. Αν αντίθετα παραμεληθούν μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα που είναι δυνατό να οδηγήσουν έως και στην απώλεια του οφθαλμού. Η αντιμετώπισή τους οδηγεί συνήθως σε άριστο αποτέλεσμα τόσο λειτουργικό όσο και αισθητικό.
  • Ο βλεφαρόσπασμος είναι μια πάθηση που είναι δυνατόν να μη διαγνωσθεί έγκαιρα με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών. Βλεφαρόσπασμος είναι ο σπασμός στα βλέφαρα που προκαλείται χωρίς τη θέληση του ασθενούς και όταν είναι έντονος μπορεί να επιφέρει και λειτουργική τύφλωση. Η αντιμετώπιση του βλεφαρόσπασμου γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί λίγα λεπτά και δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα.
  • Λαγόφθαλμος είναι η αδυναμία του κλεισίματος των βλεφάρων και είναι αποτέλεσμα κυρίως παράλυσης του προσωπικού νεύρου. Ο λαγόφθαλμος αντιμετωπιζεται με επανορθωτική επέμβαση που βοηθά τον ασθενή λειτουργικά και αισθητικά. Η φύση και η έκταση της διόρθωσης εξαρτάται από τη σοβαρότητα του προβλήματος.


Βασ. Σοφίας 64
2ος όροφος 
115 28 Αθήνα

Τ : 210 72 47 103
F : 210 72 31 221

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

find us facebookfinde us google maps

contact-p

endpage

Image Map