Αγγειογραφία με Ινδοκυανίνη – ICG

Τι είναι η αγγειογραφία με Ινδοκυανίνη;

Για την καλύτερη απεικόνιση των αγγείων του χοριοειδούς απαιτείται η ειδική εξέταση της αγγειογραφίας με ινδοκυανίνη (ICG). Όπως στη φλουοραγγειογραφία έτσι και στην αγγειογραφία με ινδοκυανίνη με τη χρήση μιας ειδικής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής λαμβάνουμε μία σειρά φωτογραφιών των αγγείων του οφθαλμού που μας επιτρέπουν την παρακολούθηση των παθήσεων του χοριοειδούς και ιδιαίτερα της εκφύλισης της ωχράς.

Σε τι διαφέρει η αγγειογραφία με Ινδοκυανίνη από την Ψηφιακή Φλουοραγγειογραφία;

Η μέθοδος της αγγειογραφίας με ινδοκυανίνη είναι η ίδια με αυτήν της φλουοραγγειογραφίας με μοναδική διαφορά τη χρωστική ουσία που εγχέεται στα αγγεία του οφθαλμού.

Έτσι, ενώ ο φθορισμός της φλουορεσκεϊνης που χρησιμοποιείται στη φλουοραγγειογραφία βρίσκεται στο ορατό φάσμα, ο φθορισμός της ινδοκυανίνης βρίσκεται κοντά στο υπέρυθρο φάσμα διαπερνώντας έτσι τις διάφορες χρωστικές του οφθαλμού με αποτέλεσμα την καλύτερη απεικόνιση των αγγείων του χοριοειδούς.


Βασ. Σοφίας 64
2ος όροφος 
115 28 Αθήνα

Τ : 210 72 47 103
F : 210 72 31 221

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

find us facebookfinde us google maps

contact-p

endpage

Image Map